راهکار يک مسجد براي حضور خانواده‌ها در مراسمات/ طعم شيرين معارف ديني از زبان عمو روحاني



 






  • راهکار يک مسجد براي حضور خانواده‌ها در مراسمات/ طعم شيرين معارف ديني از زبان عمو روحاني

    خبرگزاري فارس ـ گروه مسجد و هيأت ـ اميرحسين کسائي:  يکي از دغدغه‌هاي هميشگي خانواده‌هاي داراي فرزند براي حضور در برنامه‌هاي مذهبي همانند نماز جماعت مساجد و يا برنامه‌هاي جشن و عزاداري هيأت‌ها، حضور به همراه فرزند است. برخي از خانواده‌ها براي رفع اين مشکل، فرزند خود را به ديگر اقوام مي‌سپارند و برخي نيز پيه مشکلات را به تن مي‌مالند و فرزند را با خود به مسجد يا هيأت مي‌برند. اين همراه بردن نيز عمدتاً به واسطه حال و هواي فرزندان و شيطنت‌هاي خاص آن‌ها موجب مشکلاتي مي‌شود.



     


    با توجه به تاکيد بسيار روايات و همچنين سخنان بزرگان و علما مبني بر حضور فرزندان از سنين کودکي در مراسم‌هاي ديني و  کسب تجربه در اين زمينه، نمي‌‌توان از حضور آن‌ها در چنين مراسم‌هايي چشم پوشي کرد لذا نيازمند برنامه‌ريزي‌ها و اجراي اموري براي تسهيل حضور خانواده‌ها به همراه فرزندان خود هستيم.


    بسياري از ما، بارها و بارها از زبان بزرگترها و هم سن‌و‌سالان خود شنيده‌ايم که مي‌گويند، مهر امام حسين (ع) و اهل بيت (ع) را همراه با شير مادر گرفتند يعني آن‌که در سنين کودکي مادر با تمام سختي‌ها، فرزند را همراه خود به مراسم هاي ديني برده است، امروز نيز با راهکارهايي مي توان اين بستر را براي مادران فراهم کرد.


    مسجد نظام مافي در غرب تهران و خيابان آيت‌الله کاشاني با برپايي يک مهدکودک کوچک اما کاملاً ديني اين فرصت را به خانواده‌ها به خصوص مادران داده است تا بتوانند با خيال راحت در مراسم‌ها حضور پيدا کنند. ما هم در مراسم جشن سالروز آغا امامت امام زمان(عج) که در شب‌هاي چهارشنبه و پنجشنبه 15 و 16 آبان‌ماه با سخنراني حجت‌الاسلام مسعود عالي در حال برگزاري مي‌شود، براي تهيه گزارش حضور پيدا کرديم.



     



     


    حجت‌الاسلام حسين‌زاده امام جماعت اين مسجد که جوان است و مي‌توان گفت ابتکار برپايي اين مهدکودک نيز ناشي از روحيه جواني اوست، در اين باره مي‌گويد: «از تيرماه که به عنوان امام جماعت اين مسجد منصوب شده‌ام در هنگام برگزاري مراسم مذهبي در اعياد و ايام عزاي اهل بيت (ع) تلاش کرديم، به منظور فراهم شدن امکان حضور بچه‌ها در مسجد برنامه‌ريزي داشته باشيم تا بتوانيم آن‌ها را از فضاي جذاب داخل منزل که داراي لپ تاپ و موبايل هستند، جدا کنيم و در فضاي معنوي مسجد همراه با برنامه‌ها کنيم».


    وي در خصوص ايده تشکيل اين مهد کودک نيز مي‌گويد: «تجربه اجراي اين برنامه را از زمان حضور در امامزاده صالح(ع) تجريش که خيمه‌هاي معرفت براي حضور بچه‌ها برپا مي‌کرديم داشتم لذا با همان تجربه، فضاي کتابخانه مسجد را که از ساعت 5 بعد از ظهر به بعد تعطيل مي‌شود، به محيطي مورد پسند براي بچه‌ها تبديل مي‌کنيم تا خانواده‌ها در هنگام حضور نماز جماعت مغرب و عشا بتوانند در محيطي آرام و امن، فرزندان خود را به مهد کودک مسجد بسپارند و خود نيز با خيال راحت به اقامه نماز بپردازند و يا با آرامش از برنامه‌هاي مذهبي و ديني شرکت کنند».



     



    مسئولين مهدکودک مسجد نظام مافي در زمان برگزاري نماز جماعت مغرب و عشاء و يا برگزاري مراسم‌هاي ديني در اعياد و عزاي اهل بيت (ع) زماني که خانواده‌ها فرزند خود را به اين مسجد مي‌آورند، شماره تماس‌هاي پدر و مادر را ثبت مي‌کنند تا اگر فرزند کم‌طاقتي کرد با آن‌ها تماس بگيرند و مشکل را برطرف کنند.


    در اين مهد کودک تلاش شده است تا مربيان از روحانيون باشند تا کودک از سنين کم، با لباس و شخصيت روحانيون آشنا شوند و درک کند، روحاني شخص متفاوتي نيست و مانند پدر، برادر و يا اقوام ديگر، مهربان، شوخ طبع است که مي تواند او را دوست داشته باشد.



     


    حجت‌الاسلام حسين زاده در مورد برنامه‌هاي پيش‌بيني شده براي کودکان در زمان‌هاي حضور در مهدکودک مسجد نيز مي‌گويد: «تلاش مي‌کنيم تا در هر مناسبت برنامه‌هاي متناسبي را براي کودکان اجرا کنيم به طور مثال اگر هيأت به مناسبت آغاز امامت امام زمان (عج) برگزار مي‌شود، تلاش مي‌کنيم، در بازي‌هاي کودکانه و مسابقاتي که توسط عمو روحاني براي بچه‌ها اجرا مي‌شود، موضوع امامت امام زمان (عج) را به فرزندان بياموزيم. همچنين در قالب اجراي نمايش عروسکي نيز همواره تلاش مي‌کنيم برخي از مولفه‌هاي اخلاقي مانند خوب بودن راستگويي و همچنين بد بودن دروغگويي را به بچه‌ها بياموزيم. در هر مناسبت نيز متناسب با ايام هدايايي به بچه‌ها نيز اهدا مي‌کنيم، در مناسبات اخير نيز به کودکان پيکسل‌هايي، حاوي عکس يک بچه با سربند لبيک يا مهدي اهدا مي‌شود».


    خانواده‌هايي که فرزندان خود را به اين مهد کودک کاملاً ديني مسجد سپردند، نقل مي‌کنند که اين جوايز و حال و هواي شاد و با نشاط مهدکودک تاثيرات بسياري در نگاه فرزندان به مسجد و محيط ديني آن داشته است، به طوري که آن‌ها در زمان اذان و يا زماني که متوجه مي‌شوند، بناست براي مراسم به مسجد برويم، خوشحال هستند که قرار است در فضاي مهد کودک حضور پيدا کنند.



     


    حجت‌الاسلام اکبري عمو روحاني مهد‌کودک مسجد نظام مافي نيز در مورد برنامه‌ها و اهداف اين اتفاق مي‌گويد: «اين برنامه با هدف انتقال مفاهيم ديني، اجتماعي، فرهنگي و سياسي در قالب بازي و غير مستقيم به بچه‌ها برگزار و تلاش مي‌شود در اين زمينه با داستان‌ها و روش‌هايي که مورد پسند و علاقه بچه‌هاست، بتوانيم آنان را با مفاهيم ديني  به زبان خودشان آشنا کنيم».


    برنامه‌هاي مهد کودک متناسب با برنامه‌هاي بزرگسالان برنامه‌ريزي مي‌شود ،يعني اگر در مسجد مراسم عزاداري به مناسبت شهادت يکي از اهل بيت(ع) برپاست، در مهد کودک نيز متناسب با همين حال و هوا براي بچه‌ها برنامه اجرا مي‌شود و حتي در همان عوالم کودکانه به سينه‌زني و عزاداري نيز مي‌پردازند اما اگر در مسجد به مناسبت ميلاد يکي از اهل بيت (ع) و يا اعياد ديني، مراسم برگزار مي‌شود، حال و هواي مهد کودک کاملاً با نشاط و شاد برنامه‌ريزي مي‌شود.



     


     حجت‌الاسلام اکبري در اين باره مي‌گويد: «همانطور که براي برنامه بزرگسالان روحاني و مداح  دعوت مي‌شود تلاش مي ‌نيم از بچه‌ها نيز غافل نشويم زيرا 80 درصد يادگيري انسان‌ها در سنين 4 تا 8 سالگي رقم مي‌خورد که روانشناسان آن را «برد طلايي» مي‌دانند و در روايات اسلامي نيز به آن تاکيد بسياري شده است. ما نيز مشاهده کرديم کودکان ارتباط بسيار خوبي با اين برنامه‌ها برقرار کردند و آموزش هاي خوبي نيز دريافت کرده‌اند».


    برنامه‌هاي مهد کودک مسجد نظام مافي براي کودکان در مناسبت‌هاي مختلف با يک سرود و همخواني آغاز مي‌شود که در قالب آن عمو روحاني تلاش مي‌کند، يک موضوع را براي بچه‌ها به زبان کودکانه تفهيم کند.


    در ادامه سرود همخواني کودکان با موضوع استکبارستيزي را مي‌توانيد مشاهده کنيد:


     


     


    برنامه بعدي براي بچه‌ها اجراي عروسکي است، عمو روحاني در اين گفتگو تلاش مي‌کند، يک اخلاق پسنديده را به بچه‌ها آموزش دهد. بازي‌هاي آموزشي بخش ديگري از برنامه‌هاي مهد کودک است به طور مثال در يکي از اين بازي‌ها بچه در قالب باد کردن بادکنک‌ها آموزش مي‌بينند که اگر انسان کار خوبي همچون محبت به پدر و مادر، انجام دستورات خداوند و دوري از شيطان را انجام دهد، وجودش بزرگ مي‌شود مانند بادکنکي که با دميدن در آن، بزرگ مي‌شود. همچنين ياد مي گيرد که اگر يک خطا انجام دهد با توجه به بزرگي آن خطا، ممکن است، همچون وارد شدن يک سوزن به بادکنک، تمام اندوخته‌هاي خود را از دست بدهد.


    يکي ديگر از برنامه‌هاي اجرا شده براي بچه‌ها داستان گويي است که در اين قالب نيز باز هم تلاش مي‌شود يکي از معارف ديني در قالب داستان و زبان کودکانه به بچه‌ها ارائه شود در ادامه مي‌توانيد فيلمي از داستان زنبورها را که براي ارائه مفهوم ولايت و امامت به بچه‌ها تهيه شده است، مشاهده کنيد:


     


     


    در برنامه‌هاي مختلف مهد کودک، مسئولين تلاش کردند تا با اجراي برنامه‌هاي جذاب رضايت بچه‌ها را فراهم کنند که يکي از اين برنامه‌ها تغذيه کودکان است که خواهران بسيجي در مسجد نظام مافي با تهيه سيب زميني‌هاي سرخ‌شده به صورت کاملاً سالم و بهداشتي،فضايي مطلوب و رضايت‌بخش را براي بچه‌ها فراهم مي‌کنند.



     


    انتهاي پيام/







مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سریال مانکن سریال گرگدن سرخپوست دستگاه برش لیزر دانلود فول آلبوم فروشگاه اینترنتی شرکت حمل و نقل باغمیشه بار تبریز هر چی که بخوای Unexpected برو برای دانلود | Go4dl moghadammahsa5 ایران گردی & ایران شناسی